Goran Višnjić Archive
Press

Goran Višnjić glumi u filmu FATIMA koji će oboriti svijet: Čuda me prije nisu doticala
By: Dnevno / Vjera
01 September 2020

Hrvatski glumac o filmu o čudu Fatime koje stotinu godina privlači milijune.

Hrvatski glumac Goran Višnjić glumi u filmu pod nazivom Fatima koji je odigrao svoju premijeru u kolovozu i koji će svijetu ekranizirati prekrasnu poruku jednog od najvećih svjetskih čuda, poruku Blažene Djevice Marije u Fatima a koja već sto godina privlači milijune diljem svijeta.

Višnjić u filmu glumi Artura de Oliveiria Santosa, ateista i nevjernog gradonačelnika Portugala čija je supruga u to vrijeme bila vjernica. Za NC Register podijelio je dojmove sa snimanja rekavši: ‘U Portugalu je u to vrijeme crkva stvarno bila stavljena na rub društva, vlada je bila protiv. Pokušavali su crkvu prikazati kao praznovjernu. Ipak ono bitno je raslo u crkvi i ljudi su pronašli crkvu. Pokušavao sam pronaći neku vrstu ravnoteže između te dvije stvarnosti.’

Višnjić vjeruje da će se ovaj film Fatima vidjeti svima bili oni katolici ili ne. Na jednom drugom mjestu je rekao da ga čuda kao čuda nisu nikad previše doticala ali kad je upoznao priču Fatime shvatio je koliko je ta poruka važna i čudesna.

‘Za ovaj film nije važno tko će ga gledati – katolici, protestanti, budisti ili netko drugi jer poruka filma je prekrasna. To je ljubav jednih prema drugima. Ne ratuj.  Poruka je čista, pozitivna i lijepa’.

I sam katolik, Višnjić je tijekom snimanja u Portugalu otišao u Fatimu i rekao: ‘Osjećate se kao da ste na nevjerojatnom, posebnom mjestu. Osjećate se smireno, ne želim reći božanstveno. Ali osjećate se vrlo posebno i vrlo drugačije’, kazao je Višnjić za Fatimu i dodao: ‘A čitavo snimanje, također vrlo posebno, nije bilo poput snimanja bilo kojeg drugog filma….

[ source ]


Goran Višnjić Archive is a fansite for Croatian-American actor Goran Višnjić. He is best known for his role as Dr. Luka Kovač on ER, and he has also appeared in films such as Practical Magic, The Girl With The Dragon Tattoo, and Fátima. Most recently he has starred as Garcia Flynn on NBC's Timeless, and as famed inventor Nikola Tesla in the BBC’s Doctor Who.

Established:        20 December 2019
Maintained by:    BattleshipGarcy
Donate at:           GTX Public Pay


StopBullying
988 Suicide & Crisis Lifeline


[ this site is paparazzi free ]

 

© Goran Višnjić Archive 2019-2024 // Goran Višnjić Archive is an unofficial, non-profit fansite for Goran Višnjić with the intention to help promote his talent and career. This site has no official affiliation with Goran Višnjić, his family, or any of his representatives - it is run by a fan for fans. All content published here is the property of the authors who hold the respective copyrights. Absolutely no infringement intended. Photos, articles, etc. are published only for informational purposes.
Read the full Disclaimer and Terms of Use on this page
.